Voor iedereen een passende mogelijkheid: creatief verhalen online proza scenario begeleiding bij manuscript schrijven
extra_beelden20
Jullie feedback en opmerkingen waren zeer waardevol! Inmiddels heb ik een contract getekend bij een mooie uitgeverij voor mijn manuscript OERBLOED.
Rob Koops
Deelnemer en schrijver uit 2021
extra_beelden19

Minicursus Publiceren – ONLINE

Hoe word ik gepubliceerd?

3 maandagavonden vanaf 26 augustus 2024

*Neem de zomer nog om te schrijven, en start eind augustus met de eerste online editie van de Minicursus Publiceren. Daarna kan je met je manuscript de boer op. Wees er snel bij.*

 

Je hebt een verhaal geschreven waar je heel erg tevreden over bent. Je hebt geschaafd, gewikt en gewogen. Jouw verhaal is klaar om gelezen te worden. Maar hoe word je nou gepubliceerd? Hoe kom je aan een uitgeverij of hoe val je op bij tijdschriften? In drie lessen verkennen we de literaire wereld, werken we aan een publicabel verhaal en maken we samen een pitchbrief voor een uitgeverij, literair tijdschrift of ander medium.

 

Eerste college: Hoe werkt de literaire wereld?

Wie loopt er allemaal rond en waar pas ik bij?

 

Tweede college: Hoe werk ik kritisch aan mijn eigen tekst?

Hoe zet ik de puntjes op de i en maak ik mijn manuscript klaar voor publicatie?

 

Derde college: Hoe word ik gepubliceerd?

Hoe bied ik mijn verhaal aan en hoe kom ik aan een uitgeverij?

Uitgeverijen houden zomervakantie. Na afronding van deze cursus is het een goede tijd om een uitgeverij te benaderen.

 

De docent

Lisanne Mathijssen studeerde Literatuurwetenschappen en deed de master Redacteur/editor, waarna ze als literair redacteur gerenommeerde en debuterende schrijvers begeleidde bij het schrijven en uitgeven van hun boek. Ze werkte onder andere bij de uitgeverijen Atlas Contact en Prometheus/Bert Bakker en is tegenwoordig Senior Acquirerend Redacteur bij uitgeverij HarperCollins Holland. Haar boek Oorlogsbrieven verscheen bij uitgeverij Atlas Contact.

 

Enthousiast geworden? Schrijf je hier in voor de minicursus.

 

De online Minicursus Publiceren kost €549 excl. btw

 

Wanneer: maandag 26 augustus, 2, 9 september 2024
Tijden: Van 19.15 – 21.30
Waar: lekker vanaf je eigen bank met een kopje thee

 

De online Minicursus Publiceren in een notendop:

  • 3 inspirerende colleges van literair redacteur Lisanne Mathijssen
  • Een inkijkje in de literaire wereld: wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen uitgeverijen?
  • Wat doet een redacteur? Wat doet een literair agent?
  • Wanneer is je boek af?
  • Deel je ervaringen met andere (aspirant-)schrijvers en ontmoet elkaar!
  • Je schrijft een pitchbrief voor een uitgeverij, literair tijdschrift of ander medium
  • Praktisch, persoonlijk advies over waar, hoe en wanneer  je jouw manuscript het best kunt aanbieden
  • Voordelen van self-publishing

 

Deel deze cursus op:

extra_beelden20
Wat was het een feest voor mij om samen met jullie deze cursus te mogen doen. Ik heb nu zoveel meer inzicht in wat, en voor wie ik schrijf. Ik ben druk doende om de laatste hand te leggen op mijn boek en het naar mijn favoriete uitgevers te sturen. Wat een stap! -
Claudia Laenen
Deelnemer en schrijver uit 2022
extra_beelden19