Voor iedereen een passende mogelijkheid: creatief verhalen online proza scenario begeleiding bij manuscript schrijven

HET LENTESCHRIJFWEEKEND

weekend van 20 en 21 april

 

In het lenteschrijfweekend laten we ons inspireren door het nieuwe begin. De lucht is fris. Er zitten knoppen aan de bomen. De eerste vogels beginnen te fluiten. Stilletjes nog in februari, met de eerste prille krokussen in de grond, en dan steeds uitbundiger, tot alles open gaat, geurt, bloeit en geboren wordt. Steeds levendiger en lyrischer tot het mei is.

 

De eerste dag

We ontdekken al lezend en schrijvend de lente in onszelf. Wat komt er na de winter tevoorschijn? Wat staat er op barsten? Waar geloof jij in? Wat wil groeien? Wat wil worden gezien en geleefd?

Ook al is het nog maart, we beginnen met de Mei van Gorter, waarin het leven en de liefde worden bezongen. Het prozagedicht in drie zangen bruist van de melancholie, natuurliefde, erotiek en lyriek en als je maar lang genoeg leest, raak je in trance. En van Gorter varen we zaterdag naar Socrates, en van Sappho uit het oude Griekenland naar Anne Carson, die met haar romans in verzen een moderne, sensuele variatie van de Grieks mythologische Herakles vertelt.

 

De moderne mythe

Op zondag verdiepen we ons in de Griekse mythologie en het schrijven in verzen. Het is de oudste vorm van verhalen vertellen en er is geen betere manier om de lente in al haar verschijningsvormen te vangen. We gaan van binnen naar buiten. Welke thema’s dienen zich aan om ons heen in deze periode en wat hebben wij daarover te zeggen? We schrijven vanuit de verzamelde gedachten onze eigen, hedendaagse mythologie.

 

Het lenteschrijfweekend kost 375 euro. Inclusief koffie, thee en uitgebreide lunch (excl. btw) 

 

Enthousiast geworden? Schrijf je hier in voor dit schrijfweekend.

 

Onderdelen die aan bod komen zijn:

  • Lyrische, ritmische taal – refrein en couplet in proza
  • Symboliek, allegorie en archetypen
  • Schrijven zonder conflict, maar juist vanuit een positief mensbeeld – hoe doe je dat?
  • De rol van het koor of een verteller
  • Natuurbeschrijvingen

 

Schrijfervaring mag, maar is niet nodig. We nemen je aan de hand mee. Op zondagmiddag lezen we de verhalen aan elkaar voor en vieren zo de lente. Je krijgt twee keer een heerlijke lunch voorgezet.

 

De tweedaagse wordt gegeven door Annemarie de Gee en dichter Anne Büdgen. Beiden hebben jarenlange ervaring in het lesgeven. Het liefst doe je het hele weekend met ons mee, maar de inspiratie-zaterdag is ook los te boeken. Geef dit dan aan bij je inschrijving.

 

Anne Büdgen

 

 

 

 

 

Deel deze cursus op: