Over Het Schrijfcentrum

Bij Het Schrijfcentrum ontstaan verhalen. Verhalen geven troost, kracht en plezier. Ze verbinden en ontregelen. Ze laten ons andere werkelijkheden zien. Ze helpen ons bij het vormen van onze identiteit.

De cursussen worden (als het weer mag) gegeven op een prachtige, opkomende plek in Amsterdam-Noord, waar midden in een broedplaats tussen allerlei creatieve bedrijfjes de grote tafel staat waar we elkaar ontmoeten. Op enkele minuten van Amsterdam Centraal, vlakbij bruisende plekken als de Tolhuistuin en EYE en ook goed bereikbaar met de auto. Daar toets je je literaire ideeën in de sfeer van een aanstormend schrijversgenootschap, dat zich aan het voorbereiden is om naar buiten te treden.

Met een divers en inspirerend aanbod biedt Het Schrijfcentrum een plek waar je als schrijver kunt groeien. Van introductieworkshops creatief schrijven tot aan verdiepingstrajecten; dit is de plek waar je, samen met anderen, de kracht van verhalen vertellen deelt. Laat je inspireren door bekende auteurs die voor een of meerdere workshops met je meekijken. Bij iedere cursus krijg je persoonlijke begeleiding en feedback van een ervaren schrijfdocent.

De kruisbestuiving van (gast)docenten, invalshoeken en stromingen is het hart van Het Schrijfcentrum. Schrijvers die de smaak te pakken hebben kunnen gekoppeld worden aan een literair agent of bij voldoende interesse aan een redacteur van een uitgeverij.

Online Schrijfcursus

Voorlopig zijn alle lessen online. Zonder op reis te hoeven, zonder afleiding van buitenaf, maar wel in verbinding met anderen. Zodra het weer mag zijn we weer live.

 

Over Annemarie

Annemarie de Gee was als docent verbonden aan Scriptplus (schrijfinstituut van de Hogeschool van Amsterdam en de VU) en ontwikkelde lessen voor Schrijfcursus Amsterdam. Steeds opnieuw zoekt ze naar manieren om de kunst van het schrijven over te dragen. Zij is ervan overtuigd dat om tot goed proza te komen, een combinatie nodig is van ambacht én oorspronkelijkheid. Naast het aanleren van schrijftechnieken begeleidt Annemarie je in het vinden van je eigen stijl en schrijfstem. Wie ben je, en wat heb je te vertellen? Daarbij kan het haar niet gek genoeg; samen met jou gaat ze op avontuur, schuwt daarbij het experiment niet maar doet dat altijd in een veilige omgeving.

Naast het lesgeven schrijft Annemarie romans en verhalenbundels.

 

Contactgegevens:
info@hetschrijfcentrum.nl
persoonlijke website: www.annemariedegee.nl
KvK nummer: 51185350